
Drożdże wymieszać z cukrem. Odstawić. M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysiekać z masłem, dodać żółtka. Następnie dodać drożdże z cukrem. Wyrobić ciasto. Rozwałkować, wyłożyć na blachę i odstawić do wyro¶nięcia (np. do piekarnika).
Jabłka obrać, pokroić na kawałki, pozbawić gniazd nasiennych, przyprawić cynamonem i rozprażyć na patelni. Wyłożyć na ciasto. Na jabłka dać pianę ubit± z białek i cukru oraz cukru waniliowego. Upiec na złoty kolor.
W sezonie zamiast jabłek można dać wi¶nie lub borówki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz poleci nam zupę z botwinki na zimno. - Uwielbiam,...
Masło roztopić, wsypać cukier. Gdy się rozpu¶ci, dodać miód. Zdj±ć z ognia, dać przyp ...
Przełożone powidłami a obtoczone w orzechach włoskich...
Z malin, szpinaku i jogurtu!
Galaretki rozpu¶cić w 2 szklankach gor±cej wody. Czekoladę połamać na kawałki, wrzuci ...