Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić na niewielkie kawałki. Wrzucić do garnka, zalać olejem i dusić do miękkości mieszając od czasu do czasu. Dolać sok z pomarańczy i wodę. Zagotować, następnie zmiksować na gładki krem. Przyprawić sosem sojowym i białym pieprzem. W razie potrzeby zredukować do konsystencji kremu.
Podawać na ciepło lub na zimno. W wersji na zimno można dorzucić kostki lodu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż po wakacjach Ewa Wachowicz zaprasza na grillową ucztę! W programie...
Żur na... kaszance!
Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!
Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dorzucić włoszczyznę...
Pieczarki obrać, przekroić na pół, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojo ...