Drobno pokrojoną cebulkę (bez cybuchów) zeszklić w garnku na maśle. Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili dodać pokrojony szpinak (zarówno liście, jak i łodygi). Zakwasić sokiem z cytryny. Posolić. Zalać wywarem, wymieszać, przykryć i zagotować.
Gorącą zupę zmiksować lub przetrzeć przez sito. Zabielić śmietanką. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Podawać z pokruszoną fetą oraz pokrojonymi cybuchami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Młody szpinak jest znakomitym składnikiem wiosennych sałatek, ale równie...
Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)
Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach...
Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki...