Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Rożki w stylu fagottini

Opis przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać ricottę i miękkie masło. Wsypać proszek do pieczenia i sól. Posiekać. Następnie wyrobić. Ciasto podzielić na 4 części. Każdą lekko spłaszczyć, placuszki ułożyć jeden na drugim przekładając papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na 2 godziny.

Do powideł wsypać kakao. Wymieszać.

Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. ½ centymetra. Wykroić trójkąty. Na każdy nałożyć trochę nadzienia. Zwinąć robiąc rożki.

Upiec na złoty kolor w temp. 170 st. C.

Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Na paterze można ozdobić jadalnymi kwiatami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 547
Ewa gotuje - odc. nr 547

Tym razem kuchnia włoska. Kolejny odcinek zacznie się od straciatelli....

 

Podobne przepisy

Placek jabłkowo-gruszkowy

Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Jajka utrzeć z cukr ...

Chałka z szafirom

Plecione ciasto drożdżowe z szafranem;-)

Pieczone banany

Prościej już się nie da...

Rożki waniliowe

Mąkę przesiać na stolnicę, wysiekać z chłodnym masłem. Dodać cukier puder, miąższ z l ...

Wróć do listy przepisów