
Ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować w osolonym wrzątku.
W drugim garnku podgrzać maślankę (nie gotować). Dodać mąkę rozrobioną w odrobinie zimnej wody. Wlać do maślanki. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Zagotować. Dodać odcedzone ziemniaki. Przyprawić solą i pieprzem. Zdjąć z kuchenki i dorzucić posiekany koperek.
Na talerzu dodać zezłoconą cebulę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Lato nie odpuszcza, więc w kolejnym odcinku „Ewa gotuje” -...
ołądki dokładnie umyć i obrać z błon. Przełożyć do garnka, zalać wodą...
W niewielkiej ilości wody ugotować mięso z łopatki, żeberka wieprzowe wędzone i wędzo ...
A do tego kulki ryżowe z makiem;-)
Mąkę razową wystarczy wsypać do słoja i zaparzyć gorąca wodą...