
Wszystkie składniki na babeczki powinny być w temperaturze pokojowej.
Masło spienić w misce. Dorzucić cukier trzcinowy i utrzeć. Cały czas miksując wybić jajka. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać jogurt i zmiksować. Uperfumować skórką z cytryny, wlać sok. Ponownie zmiksować i przełożyć do foremek na babeczki (do ⅔ wysokości).
Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu wystudzić, pokryć lukrem i udekorować plasterkami karmelizowanej cytryny oraz melisą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek programu zacznie się od przyrządzenia dyni piżmowej. Warzywo...
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...
Obowiązkowa na wielkanocnym stole!
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo ...
Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać ...