Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Straciatella

Opis przygotowania

Rosół zagotować. Jajka wybić do miski. Przyprawić gałką muszkatołową. Zetrzeć kawałek parmezanu, roztrzepać i małym strumykiem wlać na gorący rosół. Zagotować. Można doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki. Podawać z grzankami z masłem cytrynowym.

Masło przełożyć do miski i zmiksować. Dodać skórkę otartą z cytryn (wcześniej owoce wyszorować i sparzyć wrzątkiem) oraz świeżo wyciśnięty sok. Dorzucić posiekany tymianek. Posolić i dobrze wymieszać. Nałożyć na folię spożywczą i zwinąć w wałeczek. Schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 547
Ewa gotuje - odc. nr 547

Tym razem kuchnia włoska. Kolejny odcinek zacznie się od straciatelli....

 

Podobne przepisy

Zupa ogórkowa

Marchewki, pietruszkę i selera pokroić na kawałki, pora obrać z wierzchnich liści, ce ...

Zupa wietnamska

Mięso pokroić w cienkie paski. Pory w zapałkę. Imbir posiekać...

Awgolemono

Grecka zupa jajeczno-cytrynowa;-)

Zupa z fasoli i suszonych śliwek

Innymi słowy wariacja nt. fasoli ze śliwkami...

Wróć do listy przepisów