Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa z suszonych pomidorów

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać łyżkę oliwy z pomidorów. Wrzucić i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pomidory, zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i gotować do miękkości.

Zmiksować i zabielić zahartowaną śmietaną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Jajko wybić do miski. Wsypać mąkę i sól. Wymieszać trzepaczką. W razie potrzeby dosypać trochę mąki. Gładkie ciasto kłaść łyżką na osolony wrzątek.

Gdy kluski wypłyną, przełożyć je do zimnej wody i od razu przelać przez sito.

Nałożyć do miseczek i wlać zupę. Udekorować listkami bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 330
Ewa gotuje - odc. nr 330

Ewa ugotuje zaskakującą smakiem zupę na pomidorach suszonych, a poda ją...

 

Podobne przepisy

Naleśnikowy twist z jarzyną

Mocno zakręcona zapiekanka...

Szaszłyki z warzyw i oscypka

Z grilla dla wegetarian!

Tarta tatin na warzywach

Bez mięsa i na opak...

Wegański bigos na włoskiej

Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)

Wróć do listy przepisów