Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Klasyczna waniliowa panna cotta

Opis przygotowania

Żelatynę wsypać do szklanki, zalać zimną wodą (50 ml)), wymieszać i odstawić.

Do garnka wlać mleko i śmietankę. Posłodzić. Podgrzać. Dorzucić ziarenka z laski wanilii oraz samą laskę (wyjąć gdy odda smak i aromat). Dodać żelatynę. Wymieszać. Wystudzić (można to zrobić w misce z wodą i lodem). Gdy zacznie tężeć przelać do foremek lub filiżanek. Schłodzić w lodówce. Podawać z sosem malinowym. Udekorować jadalnymi kwiatami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 507
Ewa gotuje - odc. nr 507

Tym razem Ewa zaprosi na potrawy inspirowane kuchnią międzynarodową. Będzie...

 

Podobne przepisy

Deser w stylu tiramisu

Z ciastem kataifi;-)

Pampuchy z serem i miętą

Drożdżowe bułeczki gotowane na parze lub pieczone w piekarniku.

Ryż z mango

Ryż zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze...

Ciasto cytrynowe

Bardzo proste w przygotowaniu. Świetnie smakuje ze szklanką zimnego mleka...

Wróć do listy przepisów