Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Jagnięcina i karkówka z grilla

Opis przygotowania

Comber podzielić na kotleciki z kostką. Karkówkę pokroić w dość grube plastry.

Jogurt przełożyć do dużej miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Imbir obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do jogurtu. Limonkę dokładnie umyć i delikatnie zetrzeć zieloną część skórki - do miski. Dolać ocet winny, przyprawić chili, rozgniecionymi w moździerzu ziarnami gorczycy oraz solą.

Pokrojone mięso przełożyć do miski, wymieszać z marynatą i wstawić do lodówki na co najmniej ½ godziny (a najlepiej na kilka godzin lub całą noc).

Po tym czasie wyjąć z marynaty i upiec na grillu - do miękkości, z obu stron.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 133
Ewa gotuje - odc. nr 133

Tuż po wakacjach Ewa Wachowicz zaprasza na grillową ucztę! W programie...

 

Podobne przepisy

Kurze udka w glazurze

Na patelni roztopić masło, dolać sos sojowy i miód. Włożyć kurze udka (wcześniej umyt ...

Dorsz na bloku solnym

Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...

Indyk w migdałach

Solidny kawał indyczej piersi pokroić w poprzek włókien na centymetrowe plastry. Mięs ...

Sandacz na sposób leśny

Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.

Wróć do listy przepisów