Buraka pokroić w kostkę, ułożyć na folii aluminiowej, polać miodem, zrobić sakiewkę i upiec w piekarniku.
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Na przemian i stopniowo dodać m±kę, mleko i kakao, cały czas miksuj±c. Dosypać proszek do pieczenia. Gdy masa zrobi się jednolita, dolać rozpuszczone i wystudzone masło. Na samym końcu wmieszać upieczone buraczki.
Ciasto przełożyć do foremek na babeczki (mog± być papierowe, natłuszczone masłem). Nakładać mniej więcej do 2/3 wysoko¶ci. Wstawić na około 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować roztopion± biał± czekolad±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Bohaterem tego odcinka będzie burak. Ewa przygotuje z niego ciekaw± przystawkę...
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia. Wlać oliwę. Bi ...
Babka po włosku...
Wariacje z zielon± herbat±;-)
Jajka zważyć wraz ze skorupkami. Następnie odważyć dokładnie po tyle samo masła, m±ki ...