Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Francuskie ciasto z jabłkami

Opis przygotowania

Masło roztopić w rondelku i odstawić do wystudzenia.

Jabłka obrać, wyci±ć gniazda, pokroić w duż± kostkę. Przełożyć na patelnię z rozgrzanym masłem. Przyprawić cynamonem, posłodzić i podsmażyć.

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier i utrzeć. Wlać masło i zmiksować. Wsypać m±kę i jeszcze raz zmiksować. Białka ubić. Pianę dodać do żółtek z masłem. Wymieszać na niskich obrotach. Dorzucić podsmażone jabłka. Przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej m±k±.

Piec na złoty kolor w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto nie jest wilgotne.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 536
Ewa gotuje - odc. nr 536

W tym odcinku Ewa zaprezentuje potrawy tradycyjnej kuchni polskiej. Zacznie...

 

Podobne przepisy

Batoniki kokosowe

Po treningu...

Sernik dyniowo-imbirowy

ynię pokroić na kawałki, wyczy¶cic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...

Kandyzowana skórka cytrynowa

¦wietny dodatek do wypieków!

Migdałowa babka winna

Nie tylko na ¶więta...

Wróć do listy przepisów