Masło roztopić w rondelku i odstawić do wystudzenia.
Jabłka obrać, wyci±ć gniazda, pokroić w duż± kostkę. Przełożyć na patelnię z rozgrzanym masłem. Przyprawić cynamonem, posłodzić i podsmażyć.
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier i utrzeć. Wlać masło i zmiksować. Wsypać m±kę i jeszcze raz zmiksować. Białka ubić. Pianę dodać do żółtek z masłem. Wymieszać na niskich obrotach. Dorzucić podsmażone jabłka. Przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej m±k±.
Piec na złoty kolor w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto nie jest wilgotne.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa zaprezentuje potrawy tradycyjnej kuchni polskiej. Zacznie...
Po treningu...
ynię pokroić na kawałki, wyczy¶cic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...
¦wietny dodatek do wypieków!
Nie tylko na ¶więta...