Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Domowe babeczki

Opis przygotowania

Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło, jajko i mleko. Dorzucić pokrojoną czekoladę i wszystko wymieszać na jednolitą masę. Przełożyć do foremek.

Piec w temp. 160 st. C przez 35 minut. Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 151
Ewa gotuje - odc. nr 151

Dziś Ewa Wachowicz zaprasza na tradycyjną kuchnię polską. Będzie gęsina,...

 

Podobne przepisy

Ciasto herbaciane

Na mleku!

Banany podpalane

Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż ...

Kogel-mogel z owocami

Socjalistyczna odpowiedź na zabaglione...

Ciasteczka orzeszki

Wypiekane w specjalnej, metalowej formie...

Wróć do listy przepisów