/ Przepisy / Domowe babeczki

Opis przygotowania

Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło, jajko i mleko. Dorzucić pokrojoną czekoladę i wszystko wymieszać na jednolitą masę. Przełożyć do foremek.

Piec w temp. 160 st. C przez 35 minut. Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 151
Ewa gotuje - odc. nr 151

Dziś Ewa Wachowicz zaprasza na tradycyjną kuchnię polską. Będzie gęsina,...

 

Podobne przepisy

Cwibak

Białka oddzielić od żółtek. Ogrzane do temperatury pokojowej masło utrzeć z połową cu ...

Zebra

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, wmieszać pozostałe składniki. Ciasto po ...

Gruszki pod kruszonką owsianą

Crumble z płatkami!

Tarta tatin

Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...

Wróć do listy przepisów