Wodę podgrzać. Wrzucić masło. Zagotować. Zdjąć z ognia. Wsypać mąkę. Wymieszać. Postawić na kuchence. Mieszać aż ciasto stanie się szkliste. Odstawić do przestudzenia. Następnie posolić i cały czas mieszając wybić jajka. Przełożyć do rękawa cukierniczego i porcjami, w odstępach, wycisnąć na blachę z papierem do pieczenia (powinny powstać rozetki).
Piec przez 20 minut w temp. 200 st. C. Po upieczeniu wystudzić i rozkroić.
Wiśnie rozmrozić. Przełożyć na patelnię. Posłodzić. Wymieszać i usmażyć.
Miękkie masło utrzeć. Wsypać cukier puder. Zmiksować. Stopniowo, po łyżce, dodać ugotowany i wystudzony budyń.
Masę nałożyć na spody ciasteczek. Dodać usmażone i wystudzone wiśnie. Przykryć i oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesienią warto sięgnąć po receptury na sycące zupy jarzynowe. Dlatego też...
Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Pod koniec utrwalić cuk ...
Przygotowanie ciasta zacząć od zrobienia masy śliwkowej...
Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować roztrzepanym j ...
Z bakaliami i polewą czekoladową;-)