/ Przepisy / Zupa misoshiru

Opis przygotowania

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu, zalać wodą i gotować na małym ogniu przez 1 ½ godziny. Po tym czasie wyjąć jarzyny i wodorost, a do zupy dodać pastę miso, sos sojowy oraz cukier. Wymieszać.

Podawać z namoczonymi w zimnej wodzie glonami wakame, tofu i posiekaną dymką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 301
Ewa gotuje - odc. nr 301

Kolejny odcinek inspirowany będzie kuchnią japońską. Gotowanie rozpocznie...

 

Podobne przepisy

Pesto z liści rzodkiewki i pokrzywy

Do sałatek i makaronu;-)

Pesto z pokrzywy, rukoli i pietruszki

Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)

Zupa szpinakowa z fetą

Smaczny krem w wersji wege;-)

Wegański bigos na włoskiej

Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)

Wróć do listy przepisów