Łyżkę masła roztopić na patelni. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli wrzucić mrożone warzywa. Dodać resztę masła, wymieszać i podsmażyć.
Przełożyć do natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego.
Na patelnię po smażeniu wlać śmietanę. Wkruszyć gorgonzolę. Przyprawić gałką muszkatołową. Wymieszać. Gdy ser się roztopi przelać na warzywa. Na wierzch zetrzeć oscypek.
Wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz stara się wykorzystywać w kuchni produkty lokalne, od małych,...
Polędwiczki lekko posolić, obsmażyć na maśle na dość ostrym ogniu. Miód rozetrzeć z&n ...
Wieprzowina w sosie na bazie złocistego trunku;-)
Żeberka przyprawić solą, pieprzem i papryką (można odstawić na 2 godziny). Następnie ...
Zrobić tzw. suchą marynatę: na patelni bez tłuszczu rozgrzać łyżkę soli, dodać garść ...