Łyżkę masła roztopić na patelni. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli wrzucić mrożone warzywa. Dodać resztę masła, wymieszać i podsmażyć.
Przełożyć do natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego.
Na patelnię po smażeniu wlać śmietanę. Wkruszyć gorgonzolę. Przyprawić gałką muszkatołową. Wymieszać. Gdy ser się roztopi przelać na warzywa. Na wierzch zetrzeć oscypek.
Wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz stara się wykorzystywać w kuchni produkty lokalne, od małych,...
Drugie danie na słodko!
Na kaszy jaglanej!
Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć z obu stron solą i świeżo zmielonym piep ...
Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...