Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sznycel w bułce

Opis przygotowania

Bułkę zalać mlekiem i odstawić na 10 minut. W misce wymieszać mięso, jajko, posiekaną cebulę, sól, pieprz i dokładnie odciśniętą bułkę.

Uformować kotlety – nie za duże, najlepiej wielkości pięści. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.

Podawać w posmarowanej musztardą kajzerce – z ogórkiem kiszonym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 372
Ewa gotuje - odc. nr 372

W życiu Ewa ma dwie wielkie pasje – góry i gotowanie. Doskonale wiedzą...

 

Podobne przepisy

Dorsz po norwesku z sosem jajecznym

Podany z purée ziemniaczanym i kalafiorem romanesco...

Makaron z cukinią i mięsem z indyka

25 października to... Światowy Dzień Makaronu!

Schab pieczony z jabłkami

Wieprzowina z sosem na bazie cydru;-)

Placuszki z indyka

Pierś pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski...

Wróć do listy przepisów