/ Przepisy / Zupa pomidorowa z pstrągiem

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku na oliwie. Dodać posiekany czosnek i smażyć przez chwilę. Wsypać paprykę. Wymieszać. Gdy zacznie się karmelizować zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i zagotować.

Pomidory drobno posiekać i wraz z zalewą dodać do zupy. Wsypać makaron.

Filety z pstrąga pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka i gotować przez 5 minut.

Doprawić sosem rybnym, solą i pieprzem. Dodać zimne masło.

Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 520
Ewa gotuje - odc. nr 520

Ewa Wachowicz stara się wykorzystywać w kuchni produkty lokalne, od małych,...

 

Podobne przepisy

Krem jarzynowy z imbirem

Mięso umyć i włożyć do garnka, zalać 2 l wody, dodać liście laurowe i ziele angielskie, przyprawić solą, przykryć i ugotować...

Żurek stryszawski

Klasyka z naszych gór!

Zupa z kaszą jaglaną

Na wywarze z indyka...

Ciurka łemkowska

Zaskakująca w smaku zupa doprawiona melisą i... pokrzywą.

Wróć do listy przepisów