Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku na oliwie. Dodać posiekany czosnek i smażyć przez chwilę. Wsypać paprykę. Wymieszać. Gdy zacznie się karmelizować zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i zagotować.
Pomidory drobno posiekać i wraz z zalewą dodać do zupy. Wsypać makaron.
Filety z pstrąga pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka i gotować przez 5 minut.
Doprawić sosem rybnym, solą i pieprzem. Dodać zimne masło.
Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz stara się wykorzystywać w kuchni produkty lokalne, od małych,...
Dynię rozkroić, usunąć pestki. Odciąć kilogramowy kawałek, obrać ze skóry, pokroić w ...
Paczkę płatków owsianych przesypać do kamionkowego naczynia, dodać kopiatą łyżkę mąki ...
Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować
Dobry też na ciepło lub jako... koktajl!