Do białek dodać sól i ubić, ale nie na sztywno. Porcjami, po łyżce, dodać cukier – cały czas ubijając. Wsypać cukier waniliowy. Zmiksować. Dodać mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Wymieszać.
Pianę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia (zrobić coś w rodzaju niewielkich gniazd). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 100-110 st. C i suszyć przez 2 godziny. Po tym czasie wyłączyć i zostawić w środku na całą noc.
Udekorować bitą śmietaną i świeżymi owocami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Późna wiosna jest doskonałą porą na porządki w spiżarni i przygotowanie...
Gdy w domu nie mamy jeszcze robota...
Na kremie z mascarpone...
Przygotowanie ciasta zacząć od zrobienia masy śliwkowej...
Przygotować ciasto maślane. Mąkę przesiać na stolnicę...