/ Przepisy / Bezy z bitą śmietaną i owocami

Opis przygotowania

Do białek dodać sól i ubić, ale nie na sztywno. Porcjami, po łyżce, dodać cukier – cały czas ubijając. Wsypać cukier waniliowy. Zmiksować. Dodać mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Wymieszać.

Pianę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia (zrobić coś w rodzaju niewielkich gniazd). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 100-110 st. C i suszyć przez 2 godziny. Po tym czasie wyłączyć i zostawić w środku na całą noc.

Udekorować bitą śmietaną i świeżymi owocami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 514
Ewa gotuje - odc. nr 514

Późna wiosna jest doskonałą porą na porządki w spiżarni i przygotowanie...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka wycinanki

Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesianą mąkę i jajko. W ...

Ciasto kokosowe

Masło utrzeć z cukrem pudrem, po jednym dodać żółtka i stopniowo jajka (by masa się n ...

Ciasto z kremem orzechowym

Suszone śliwki przełożyć do litrowego słoika, zalać wódką, zakręcić i zostawić na 24 ...

Pierniki świąteczne

Dzieciaki uwielbiają takie wypieki!

Wróć do listy przepisów