/ Przepisy / Schab na ostro

Opis przygotowania

Wino wlać do płaskiego naczynia. Dodać posiekany czosnek, paprykę i olej. Dorzucić zesty z cytryny. Wymieszać. Dodać pokrojoną w plastry truskawkę.

Do tak przygotowanej marynaty włożyć mięso. Przykryć i na kilka godzin wstawić do lodówki.

Po tym czasie schab osuszyć. Doprawić solą i pieprzem. Upiec na grillu.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 510
Ewa gotuje - odc. nr 510

Przed nami długi majowy weekend – pora rozpocząć sezon grillowy....

 

Podobne przepisy

Pierś kurczaka z kostką

A do tego sos grzybowy!

Fettuccine z pancettą i pecorino

Makaron po rzymsku!

Ryba w jogurcie

Filety z obu stron posolić i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić. Pr ...

Schab sztygarski

Pieczeń dla górnika;-)

Wróć do listy przepisów