Szpinak umyć i osuszyć. Odciąć łodyżki, przełożyć do robota. Wlać oliwę, sok z cytryny i mleko. Posłodzić ksylitolem. Dodać proszek do pieczenia i mąkę. Wybić żółtko i zmiksować.
Białko posolić i ubić trzepaczką. Wymieszać z masą szpinakową. Porcjami wlać do rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy. Upiec gofry. Lekko wystudzić na kratce.
Podawać z serkiem kozim, plastrami awokado (skropić sokiem z cytryny i oliwą) oraz koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaskoczy widzów nietypowym wykorzystaniem popularnych w naszej...
Oczyszcza organizm!
Brazylijska wariacja na temat tiramisu;-)
Zakwas można przechowywać w lodówce. Trzeba jednak pamiętać, by wyjąć go z chłodu na minimum 2 godziny przed zrobieniem ciasta...
Wszystkie składniki zmiksować, przełożyć do słoika, schować do lodówki. ...