/ Przepisy / Łosoś w cieście francuskim

Opis przygotowania

Rybę skropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić.

Czosnek drobno posiekać. Podsmażyć na patelni, na maśle. Gdy zacznie się złocić dorzucić szpinak. Po chwili dodać serek śmietankowy oraz parmezan. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić.

Rybę ułożyć na cieście francuskim (umieszczonym na papierze do pieczenia). Na filecie rozłożyć szpinak. Zawinąć. Końcówki skleić i docisnąć widelcem. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem. Nożyczkami zrobić niewielkie nacięcia. Przełożyć do naczynia żaroodpornego (na papierze). Piec na złoty kolor w temp. 180 st. C.

Podawać z sosem koperkowym (zrobionym z jasnej zasmażki, śmietany i drobno posiekanej zieleniny).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 507
Ewa gotuje - odc. nr 507

Tym razem Ewa zaprosi na potrawy inspirowane kuchnią międzynarodową. Będzie...

 

Podobne przepisy

Pstrąg z salsą śliwkową

Z delikatnym purée;-)

Karp wędzony

Sprawioną rybę podzielić na półdzwonka, wyciąć filety...

Rukola z pstrągiem

Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!

Roladki z karpia z farszem grzybowym

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Wróć do listy przepisów