Mąkę przesiać na stolnicę. Zaparzyć gorącą wodą (wlać trochę wrzątku i wymieszać nożem). Wybić jajko, posolić, dodać czosnek niedźwiedzi. Posiekać nożem. W razie potrzeby dodać trochę mąki i wyrobić. Przykryć miską i odstawić na 20 minut.
Po tym czasie ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą rozwałkować. Placuszki usmażyć na metalowej płycie lub patelni bez tłuszczu.
Podawać z oliwą z octem balsamicznym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od podpłomyków, czyli...
Jajka ugotować, obrać, przekroić na pół. Żółtka wyjąć, przetrzeć przez sito razem z t ...
Łososia posiekać bardzo drobno, dodać oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, wy ...
Wpuść chłopa do kuchni to cebulę przypali!
Przysmak dla miłośników wątróbki;-)