Rozgrzaną blachę skropić oliwą, oprószyć solą i usmażyć filety z okonia (z obu stron, kładąc najpierw skórą do dołu).
Podawać z sosem jogurtowym.
Schab pokroić w bardzo cienkie plastry. Posolić i usmażyć na płycie skropionej oliwą (po minucie z każdej strony).
Podawać z masłem z czosnkiem niedźwiedzim.
Ziemniaki pokroić w sporą kostkę i przełożyć do miski. Dorzucić szpinak. Na zieleninie ułożyć pokrojone w plastry jajka. Na jajka dać plastry rzodkiewki i czerwonej cebuli. Dorzucić pokrojony czosnek niedźwiedzi.
Do słoiczka wlać ocet jabłkowy, dodać musztardę i miód. Przyprawić solą i pieprzem. Wlać trochę oliwy. Słoiczek zakręcić, zawartość wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę tuż przed podaniem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od podpłomyków, czyli...
Makaron po rzymsku!
Kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Cytryny również umyć, sparzyć wrzątkiem ...
Szybki sposób na wiosenny obiad;-)
Na maśle podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż s ...