Szpinak umyć i osuszyć. Rozrzucić na dużym, płaskim talerzu. Dodać przekrojone na pół truskawki. Pokruszyć ser. Posypać posiekanymi orzechami (wcześniej warto je uprażyć). Skropić octem balsamicznym – wymieszanym z miodem lub syropem z agawy.
Można przyprawić świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Można odnieść wrażenie, że grillowanie stało się naszą „dyscypliną...
Składniki wrzucić do miksera, rozdrobnić, zalać sokiem z cytryny i oliwą, po czym zmi ...
Cieciorkę odcedzić, zmiksować. Jeśli będzie zbyt sucha, dolać odrobinę zalewy z puszk ...
Do jogurtu dodać przeciśnięty czosnek i drobno posiekaną miętę...
Jajka wybić do dużej miski i roztrzepać. Dodać sól i cukier, wymieszać. Gdy się rozpu ...