Marynowaną dynię odcedzić z zalewy, przelewając przez sito. Odstawić, by odciekła. Rukolę umyć i osuszyć, połowę opakowania ułożyć na dnie szklanego naczynia. Paprykę wyczyścić i pokroić w kostkę. Przełożyć na rukolę. Na paprykę dać pokrojoną na kawałki dynię (mniej więcej ½ słoika), na dynię zetrzeć 2 jajka. Nałożyć kilka łyżek sosu – do jogurtu wystarczy wlać olej, dodać musztardę, miód i sok z cytryny, przyprawić solą i wymieszać. Nałożyć resztę rukoli, wrzucić drugą paprykę, zetrzeć pozostałe jajka, wlać resztę sosu, wrzucić kiszoną dynię, pokryć startym serem. Posypać prażonymi pestkami dyni.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesienią brakuje nam nie tylko promieni słonecznych, lecz także witamin,...
Smak dzieciństwa i hit... szkolnych stołówek!
Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...
W kształcie wstążek;-)
Spora dawka witaminy C!