Cebule obrać i posiekać w drobną kostkę. Przełożyć do miski, doprawić cukrem, solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić na 10-15 minut.
Dodać posiekany koperek. Wybić jajka. Wsypać mąkę. Przecisnąć ząbek czosnku. Dobrze wymieszać.
Porcjami usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle (tak samo jak placki ziemniaczane). Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Poddawać z kleksem kwaśnej śmietany lub gęstym jogurtem oraz plasterkiem kiełbasy z pstrąga.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po dwumiesięcznej przerwie Ewa zaprasza na premierowe odcinki „Ewa...
Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...
Warto zrobić ją w domu!
Warstwowa!
Doprawiony chrzanem...