Kapelusze pieczarek umyć i ułożyć blaszkami do góry na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. Cebule obrać i pokroić w plastry. Umieścić między grzybami. Na blasze położyć też pół główki czosnku. Posmarować roztopionym masłem. Przyprawić solą, pieprzem i estragonem. Zapiec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.
Przełożyć do garnka (czosnek wycisnąć z łupin). Zalać wywarem. Przyprawić imbirem i białym pieprzem. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Kromki pieczywa posmarować pesto (składniki wystarczy zmiksować), posypać mozzarellą i ułożyć na blasze z papierem. Zrumienić w piekarniku (180 st. C, włączona funkcja grillowania).
Zupę zabielić śmietanką i zmiksować na gładki krem. Podawać z grzankami. Krem można posypać posiekaną natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa wiele razy zachęcała do jedzenia kiszonek, jak też mówiła i pokazywała,...
Do garnka wlać wodę i mleczko kokosowe. Postawić na gazie. Trawę cytrynową przeciąć n ...
Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...
Bulion doprowadzić do wrzenia i wrzucić soczewicę. Gotować 35-40 minut. Na patelni ro ...
Gotowana w kociołku!