/ Przepisy / Barszcz czerwony na kwaśnicy

Opis przygotowania

Warzywa obrać, wrzucić do garnka (za wyjątkiem buraków), zalać wodą, przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Posolić, przykryć i gotować prawie do miękkości.

Dodać drobno pokrojone buraki i przez 20 minut gotować pod przykryciem. Po tym czasie odcedzić i zakwasić wodą, w której gotowała się kiszona kapusta. Dorzucić pokrojony czosnek. Przed podaniem przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.

Serwować z fasolą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 380
Ewa gotuje - odc. nr 380

Za kilka dni Wigilia i Boże Narodzenie. Zgodnie z ludowymi wierzeniami...

 

Podobne przepisy

Koperkowa z ziemniakami

Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...

Moczka piernikowa

Zupa na słodko;-)

Chłodnik bazyliowy

Wege i bez laktozy!

Prowansalska selerowa

Selera i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebule też pokroić w kostkę, ale bardzo d ...

Wróć do listy przepisów