/ Przepisy / Zupa kalafiorowa z mascarpone

Opis przygotowania

Masło rozgrzać w garnku. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekaną w talarki marchewkę. Podsmażyć. Zalać wywarem. Wrzucić różyczki kalafiora. Przykryć i gotować do miękkości.

Dodać mascarpone. Dorzucić posiekaną dymkę i koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na talerzu udekorować gałązką koperku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 452
Ewa gotuje - odc. nr 452

Młodsi telewidzowie pewnie nie pamiętają czasów zaraz po zmianie ustroju,...

 

Podobne przepisy

Krem kalafiorowy z mozzarellą

A do tego chipsy z selera!

Lodowa z melonem

Sałatę umyć i poszarpać do miski...

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Koperkowa z ziemniakami

Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...

Wróć do listy przepisów