Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa kalafiorowa z mascarpone

Opis przygotowania

Masło rozgrzać w garnku. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekaną w talarki marchewkę. Podsmażyć. Zalać wywarem. Wrzucić różyczki kalafiora. Przykryć i gotować do miękkości.

Dodać mascarpone. Dorzucić posiekaną dymkę i koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na talerzu udekorować gałązką koperku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 452
Ewa gotuje - odc. nr 452

Młodsi telewidzowie pewnie nie pamiętają czasów zaraz po zmianie ustroju,...

 

Podobne przepisy

Zupa kalafiorowa z curry

Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gorącym wywarem, ugotować...

Zupa z Jasia

Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Kiszonka warzywna

Spora dawka witaminy C!

Wróć do listy przepisów