/ Przepisy / Poleśniki

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać i zetrzeć na drobnych oczkach. Odcisnąć z nadmiaru płynu. Wybić jajka. Zetrzeć i dodać cebulę. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić i nałożyć do liści kapusty (każdy placek przykryć drugim liściem).

Wstawić do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie przewrócić na drugą stronę i piec przez 10 minut.

Podawać z gęstą śmietaną.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 457
Ewa gotuje - odc. nr 457

Jak myślicie – czy mając kilka prostych składników, takich jak serwatka,...

 

Podobne przepisy

Jaja sadzone

Na teflonowej patelni rozgrzać masło. Ułożyć własnoręcznie przygotowane foremki, wybić jajka...

Krem czekoladowy z bitą śmietaną

Z dodatkiem... oliwy;-)

Pave

Brazylijska wariacja na temat tiramisu;-)

Dip z mango

1/2 mango pokroić w kostkę, ½ odłożyć. ½ ogórka obrać, pokroić, dodać d ...

Wróć do listy przepisów