/ Przepisy / Scones

Opis przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać proszek do pieczenia, sól i ksylitol. Posiekać z zimnym masłem. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wlać mleko z jajkami, zostawiając trochę płynu do posmarowania wierzchu. Dodać rodzynki, wymieszać i wyrobić ciasto.

Rozwałkować na grubość około 1 ½ - 2 cm. Szklanką lub pierścieniem wyciąć krążki. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem i posmarować pozostałym mlekiem.

Piec przez 15-20 minut w temp. 200 st. C.

Podawać na ciepło lub na zimno – z masłem i konfiturą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 406
Ewa gotuje - odc. nr 406

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z domowymi kluseczkami...

 

Podobne przepisy

Tarta z gruszkami

Z kremem migdałowym;-)

Cottage pie z cheddarem

Wiejska zapiekanka z Wielkiej Brytanii...

Winne ciasto czekoladowe

Aromatyczne, czekoladowe, z bakaliami...

Dip orzechowy

Sos sojowy połączyć z sokiem z limonki i sokiem jabłkowym, posłodzić. Dodać chili (pa ...

Wróć do listy przepisów