Tym razem gotowanie zacznie od kremu z pieczonego czosnku. Nie od dziś wiadomo, że to poczciwe warzywo jest znakomitym, naturalnym antybiotykiem. Z tego powodu warto jeść je jak najczęściej, dodając chociażby do masła, nacierając grzanki czy doprawiając różne potrawy. Ale to nie wszystko, bowiem równie dobrze sprawdzi się jako główny składnik – ot, chociażby kremowej zupy. Następnie Ewa przedstawi dwie propozycje na świąteczny stół. Najpierw upiecze filety z piersi kurczaka, nadziewane papryką, oscypkiem i szpinakiem. Później zrobi polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym, które poda z kaszą i buraczkami. Na deser będzie zaskakujący keks makowy.
Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!
Z oscypkiem...
Z kaszą i ćwikłą;-)
Z polewą czekoladową...