
Mięso pokroić w plastry i delikatnie rozbić. Przyprawić z obu stron solą, pieprzem i roztartym w dłoniach majerankiem. Obsmażyć na maśle, przełożyć na deskę.
Na tej samej patelni zeszklić drobno posiekaną cebulę. Pod koniec dorzucić pokrojony czosnek. Podlać wodą (½ szklanki wystarczy).
Do śmietany dodać mąkę. Wymieszać i wlać na patelnię. Dorzucić chrzan. Przyprawić solą. Dodać podsmażone mięso i dusić przez kilka minut.
Podawać z kaszą i ćwikłą z chrzanem. Polędwiczki można udekorować świeżym majerankiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem gotowanie zacznie od kremu z pieczonego czosnku. Nie od dziś...
Filety rozmrozić, zamarynować w soku z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Imbir i ...
Sól mocno rozgrzać na suchej, teflonowej patelni, wymieszać ze świeżo zmielonym piepr ...
Filety rybne rozmrozić, osuszyć na papierowym ręczniku, podzielić na mniejsze kawałki ...
Mięso pokroić na zgrabne paseczki. Przyprawić solą i pieprzem. Podzielić na dwie poło ...