Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Marchewka z groszkiem

Opis przygotowania

Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Wsypać do miski. Oprószyć mąką i wymieszać. Podsmażyć na patelni – na maśle. Podlać odrobiną wody. Wsypać groszek. Posolić. Wymieszać i dusić przez chwilę. Zakwasić sokiem z cytryny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 446
Ewa gotuje - odc. nr 446

Kwiecień plecień, więc w kuchni Ewy też będzie delikatny misz-masz. Gotowanie...

 

Podobne przepisy

Papryki z ryżem i brokułem

Doprawione szafranem!

Krem z cebuli

Francuski klasyk nieco inaczej...

Krem z pieczonego czosnku

Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!

Cebula w occie jabłkowym

Słodka i kwaśna!

Wróć do listy przepisów