Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Marchewka z groszkiem

Opis przygotowania

Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Wsypać do miski. Oprószyć mąką i wymieszać. Podsmażyć na patelni – na maśle. Podlać odrobiną wody. Wsypać groszek. Posolić. Wymieszać i dusić przez chwilę. Zakwasić sokiem z cytryny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 446
Ewa gotuje - odc. nr 446

Kwiecień plecień, więc w kuchni Ewy też będzie delikatny misz-masz. Gotowanie...

 

Podobne przepisy

Zupa krem z warzyw i pieczarek

Pieczarkowa na włoszczyźnie...

Zupa z cukinii i kopru włoskiego

Z migdałami i szynką szwarcwaldzką;-)

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Zielony barszcz ukraiński

Wiosenna zupa naszych wschodnich sąsiadów...

Wróć do listy przepisów