Ogórki pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski z kwaśną śmietaną. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i musztardę. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z cytryny. Wymieszać i odstawić do przegryzienia.
Mięso przykryć folią i dobrze rozbić (jak na roladę). Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Na każdym plastrze położyć na przemian po 2 plasterki sera i szynki. Zwinąć w rulon. Obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanych jajkach, posypać bułką tartą. Usmażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym maśle klarowanym.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z sosem i cząstkami cytryny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek programu zacznie się od przyrządzenia dyni piżmowej. Warzywo...
Wołowinę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Garnek rozgrzać i obsmażyć mięso ze wsz ...
Polędwiczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem. Majeranek ...
W marynacie jogurtowej i winnej...
Z buraczkami i chrzanem...