ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 435

OPIS ODCINKA

Kolejny odcinek programu zacznie się od przyrządzenia dyni piżmowej. Warzywo zostanie upieczone w piekarniku – wedle receptury na szwedzkie ziemniaki Hasselback, poda natomiast z gęstym sosem ugotowanym na świeżej żurawinie. Daniem głównym będzie chorwacki kotlet z Zagrzebia, który jest czymś pomiędzy austriackim sznyclem po wiedeńsku a szwajcarskim cordon bleu, lecz kształtem przypomina naszą roladę śląską. Widzowie zobaczą ponadto jak zakisić korzeń i natkę pietruszki. Natomiast na deser Ewa zrobi babeczki jogurtowo-cytrynowe, udekorowane lukrem i plastrami cytryny w karmelu.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Dynia a'la Hasselback

Po szwedzku;-)

Kotlet po chorwacku

Zagrebački Odrezak...

Pietruszka kiszona

Razem z natką!

Babeczki jogurtowo-cytrynowe

Udekorowane karmelizowaną cytryną;-)

Wróć do listy odcinków