/ Przepisy / Wiener Schnitzel

Opis przygotowania

Mięso naciąć z dwóch stron i rozłożyć – tak, by uzyskać możliwie jak największy płat. Przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem (kotlet powinien być bardzo cienki). Oprószyć solą i pieprzem – z obu stron.

Obtoczyć mąką, zanurzyć w mleku roztrzepanym z jajkiem, następnie oprószyć bułką tartą (nadmiar strzepać). Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle.

Podawać z gałązką koperku i cząstką cytryny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 219
Ewa gotuje - odc. nr 219

Późną wiosną mamy już całkiem spory wybór świeżych warzyw. Dlatego też...

 

Podobne przepisy

Gęsie nóżki z kaszotto

Nóżki oprószyć solą. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem...

Szarpana wieprzowina

Cebulę obrać i pokroić w talarki, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego...

Lomo saltado

Flagowe danie peruwiańskiej kuchni chińskiej zwanej chifa!

Jajka po szkocku

W stylu pieczeni rzymskiej...

Wróć do listy przepisów