Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Łazanki z makiem

Opis przygotowania

Mak zaparzyć gorącym mlekiem. Po ok. 30 minutach przepuścić dwa razy przez maszynkę do mielenia mięsa.

Na patelni rozpuścić masło. Dodać posiekane orzechy i migdały, lekko przesmażyć. Dorzucić namoczone rodzynki, pokrojone w kostkę morele oraz figi. Dodać zaparzony i zmielony mak. Posłodzić miodem. Dodać cukier waniliowy.

Makaron ugotować. Odcedzić, przelać zimną wodą i polać zezłoconym masłem. Wymieszać z farszem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 177
Ewa gotuje - odc. nr 177

Bakalie są bardzo charakterystycznym składnikiem wigilijnych potraw. Dlatego...

 

Podobne przepisy

Klopsiki i ziemniaki po szwedzku

Mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Wymieszać. Cebulę...

Kasza jaglana z pesto i kurczakiem

Sama kasza może być osobnym daniem;-)

Karp chrzanem nadziewany

Niezwykle delikatny...

Papryki z ryżem i brokułem

Doprawione szafranem!

Wróć do listy przepisów