/ Przepisy / Żeberka w sosie pieprzowym

Opis przygotowania

Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić solą z każdej strony. Ułożyć w kamionce.

Kefir przelać do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wlać sos sojowy, dodać musztardę, paprykę ostrą i słodką, majeranek oraz pieprz ziołowy. Wymieszać i zalać żeberka. Przykryć i wstawić do lodówki na 2-3 dni.

Przełożyć do naczynia do zapiekania. Podlać marynatą. Przykryć i wstawić na 2 ½ godziny do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C.

Upieczone mięso wyłożyć na półmisek. Do sosu dodać śmietankę i marynowany, zielony pieprz. Wymieszać i zagotować.

Podawać z sosem pieprzowym i gotowaną kukurydzą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 430
Ewa gotuje - odc. nr 430

Kolejny program zacznie się od przygotowania tradycyjnej sałatki szwajcarskiej...

 

Podobne przepisy

Dorsz po norwesku z sosem jajecznym

Podany z purée ziemniaczanym i kalafiorem romanesco...

Sznycel z ryby i kartofla

Ziemniaki ugotować, odcedzić i ostudzić...

Karkówka z kapustą i ananasem

Niezwykle smaczna i prosta w przygotowaniu!

Dorsz na parze

W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny...

Wróć do listy przepisów