/ Przepisy / Makaron z suszonymi pomidorami, groszkiem i mozzarellą

Opis przygotowania

Pomidory wyjąć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dorzucić pomidory i młody groszek w strąkach.

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić, zahartować zimną wodą i przełożyć na patelnię z sosem. Wymieszać. Na wierzch poszarpać mozzarellę. Udekorować bazylią.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 384
Ewa gotuje - odc. nr 384

Z nadejściem wiosny Ewa przygotuje potrawy bezmięsne i lekkostrawne. Na...

 

Podobne przepisy

Szynka w glazurze

Z musztardy, cukru, skórki i soku z pomarańczy oraz soli przygotować glazurę...

Schab w sezamowej panierce

Mięso oczyścić z błon. W środku zrobić otwór i włożyć do niego śliwki...

Schab z żurawiną

Dobrze przyprawiona, soczysta, w środku słodka;-)

Placki ziemniaczane

Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posieka ...

Wróć do listy przepisów