Mąkę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać zimne masło, dosypać zmielony erytrol i posiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wybić żółtka. Wymieszać nożem, następnie wyrobić. Ciasto podzielić na 2 równe części. Włożyć do zamykanego pojemnika i na godzinę wstawić do zamrażarki.
Połowę zmrożonego ciasta zetrzeć do tortownicy na grubych oczkach (foremka o średnicy 28 cm, wyścielona papierem do pieczenia). Równo rozłożyć i wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Ser pokruszyć do robota. Posłodzić erytrolem. Wybić jajka. Wsypać wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną. Wlać mleczko kokosowe oraz likier. Zmiksować.
Masę serową przelać na gorący, podpieczony spód. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Wyrównać i wstawić do piekarnika. Piec przez godzinę w temp. 170 st. C. Studzić przez 40 minut w wyłączonym piekarniku (przy uchylonych drzwiczkach).
Przed podaniem udekorować bratkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem widzowie zastaną Ewę w przydomowej szklarni. A ponieważ w drugiej...
Sama słodycz!
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem. Kakao rozprowadzić w mleku, robiąc gę ...
Do garnka wlać wodę, dodać masło, roztopić. Posłodzić, dodać kakao. Podgrzewać 5-7 mi ...
Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczową oraz kakao. Mąkę wymieszać z ...