Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Chłodnik ogórkowy z cukinią

Opis przygotowania

Ogórki i cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej. Przełożyć do garnka. Dorzucić posiekany koperek, szczypiorek, czosnek, szalotki i rzodkiewki. Przyprawić solą. Wlać kefir i wodę z ogórków, dodać jogurt i wymieszać. Wstawić do lodówki na minimum godzinę.

Przed podaniem przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać z pokrojonym pstrągiem wędzonym. Można dorzucić kostki lodu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 395
Ewa gotuje - odc. nr 395

W pierwszym po przerwie wakacyjnej odcinku Ewa zaprosi widzów do swej kuchni...

 

Podobne przepisy

Rosół z pierożkami

A pierożki z białą kiełbasą;-)

Rosół z fasolą i farfelkami

Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.

Zupa-krem z kukurydzy

Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...

Żurek na pieczonej kiełbasie

Tradycyjna zupa na Wielkanoc!

Wróć do listy przepisów