Polędwiczkę pokroić w plastry i delikatnie rozbić. Z jednej strony przyprawić solą i pieprzem.
Olej wymieszać z musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posmarować mięso. Przełożyć do zamykanego naczynia i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Marchewkę i paprykę pokroić w słupki, cebulę w piórka. Ułożyć na zamarynowanych plastrach wieprzowiny i zwinąć w rulon. Spiąć wykałaczką i upiec na ruszcie. Roladki można też nabić na patyczki do szaszłyków.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W pierwszym po przerwie wakacyjnej odcinku Ewa zaprosi widzów do swej kuchni...
Wrzątek posolić, wlać łyżkę oliwy. Wrzucić makaron i ugotować al dente (4 minuty).Czo ...
Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...
Schab naciąć wzdłuż ślimakowo - tak, by powstał płat o grubości około 1 i 1/2 c ...
Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać cukier. Na stolnicy usypać kopczyk z przesianej mąk ...