/ Przepisy / Forszmak z dynią

Opis przygotowania

Z boczku odciąć skórę i ułożyć na dnie kociołka zawieszonego nad ogniskiem. Boczek pokroić w kostkę. Wrzucić do kociołka. Dodać smalec. Po chwili dorzucić mięso pokrojone w dość dużą kostkę. Usmażyć mieszając od czasu do czasu.

Dodać posiekane cebule. Następnie dorzucić pokrojony w plastry czosnek. Po chwili smażenia dodać pieczarki pokrojone na ćwiartki oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyć przez kilka minut. Zalać litrem wody. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim, roztartym w dłoniach majerankiem, papryką, solą i pieprzem. Wymieszać.

Dynię przekroić na pół. Usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę i wrzucić do gulaszu.

Dodać przecier pomidorowy i pokrojone w kostkę ogórki. Wymieszać i dusić jeszcze przez chwilę.

Podawać w miseczkach, chlebie lub wydrążonej dyni. Udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 525
Ewa gotuje - odc. nr 525

Tym razem Ewa Wachowicz będzie gotować pod Babią Górą. A ponieważ pogoda...

 

Podobne przepisy

Rosół z wątróbką

Bulion wołowy z warzywami;-)

Krem z pieczonych pomidorów

Pomidory wrzucić do brytfanki lub naczynia żaroodpornego (mniejsze w całości, większe ...

Zupa ekonomiczna

Pierwowzór "kuroniówki";-)

Zupa z cukinii i kopru włoskiego

Z migdałami i szynką szwarcwaldzką;-)

Wróć do listy przepisów