/ Przepisy / Smoothie trójkolorowe

Opis przygotowania

Maliny zmiksować. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać, przelać do pojemników i wstawić do zamrażarki.

Szpinak umyć i osuszyć. Jabłko pokroić na ósemki. Przełożyć do miksera. Dodać wodę gazowaną i miód. Zmiksować. Dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać i przełożyć na zmrożony mus malinowy. Ponownie wstawić do zamrażarki.

Gdy zielona warstwa stężeje, nałożyć jogurt posłodzony syropem klonowym. Posypać posiekanymi bakaliami i płatkami.

Pojemniki zamknąć. Dla pewności można założyć gumkę lub przewiązać ozdobną tasiemką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 363
Ewa gotuje - odc. nr 363

Co jeść przed wyruszeniem na szlak? Najlepiej zacząć od pożywnego śniadania...

 

Podobne przepisy

Torcik orzechowy

Orzechy wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem, dodać suche s ...

Ciasto drożdżowe z rabarbarem

Pod kruszonką... Na mące orkiszowej!

Makaroniki francuskie z białą czekoladą

Białka oddzielić od żółtek, ubić sztywną pianę. Pod koniec utrwalić 4 łyżkami cukru p ...

Rolada kokosowa

Wodę zagotować z masłem, cukrem i kakao. Do ciepłej masy wsypać zmielone herbatniki.Z ...

Wróć do listy przepisów