Ziemniaki dokładnie umyć, przekroić na pół lub pokroić na mniejsze kawałki.
Umyte i dobrze osuszone mięso naciąć w taki sposób jak przy krojeniu kotletów, z tą różnicą, że nie docinać do końca. Oprószyć solą (również między poszczególnymi kawałkami) i natrzeć dżemem. Jabłko i cebulę pokroić w półplasterki, włożyć między plastry mięsa. Wierzch posypać chili. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego (natłuszczonego olejem), dookoła umieścić ziemniaki. Udekorować gałązkami rozmarynu.
Naczynie przykryć i wstawić na 2 godziny do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa zaprosi na potrawy regionalne w nowoczesnym wydaniu....
Z chutneyem ananasowym;-)
Udekorowany świeżymi owocami!
Kotlet zwany "szwajcarem"...
Z awokado;-)