Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto spod widelca

Opis przygotowania

Składniki na kruszonkę wysiekać i zagnieść. Włożyć do woreczka i wstawić do zamrażarki na ½ godziny.

Wszystkie składniki ciasta przełożyć do miski, zachowując kolejność z przepisu. Ubić widelcem (można użyć miksera – będzie szybciej).

Wylać na blaszkę i ułożyć owoce. Posypać kruszonką.

Piec przez ok. 1 godz. w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu można udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 362
Ewa gotuje - odc. nr 362

Tym razem Ewa zaprosi widzów do nowej kuchni – w drewnianym domu...

 

Podobne przepisy

Eklery z bitą śmietaną

Na niebiesko i na rózowo!

Ciasteczka francuskie

Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować roztrzepanym j ...

Domowe babeczki

Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...

Daktylowiec

Daktyle pozbawić pestek, pokroić na kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia, zalać h ...

Wróć do listy przepisów