Składniki na kruszonkę wysiekać i zagnieść. Włożyć do woreczka i wstawić do zamrażarki na ½ godziny.
Wszystkie składniki ciasta przełożyć do miski, zachowując kolejność z przepisu. Ubić widelcem (można użyć miksera – będzie szybciej).
Wylać na blaszkę i ułożyć owoce. Posypać kruszonką.
Piec przez ok. 1 godz. w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu można udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów do nowej kuchni – w drewnianym domu...
Na niebiesko i na rózowo!
Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować roztrzepanym j ...
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...
Daktyle pozbawić pestek, pokroić na kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia, zalać h ...