Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany czosnek, dorzucić plasterki kiełbasy oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Po chwili dodać pomidory, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć przez kilka minut. Następnie wybić jajka. Posolić i wstawić do piekarnika, by białko się ścięło. Podawać na patelni – posypane startym oscypkiem i zieleniną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Co jeść przed wyruszeniem na szlak? Najlepiej zacząć od pożywnego śniadania...
Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...
Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...
Na dużą patelnię wlać śmietanę i na wolnym ogniu gotować ją kilka minut - by trochę o ...
Znakomity dodatek do pieczywa!