
Miękkie masło utrzeć mikserem. Gdy się spieni, dodać cukier trzcinowy oraz ksylitol. Zmiksować. Wsypać cukier waniliowy oraz sodę i proszek do pieczenia. Posolić. Wsypać szklankę m±ki, wybić jajko. Zmiksować. W ten sam sposób wmieszać resztę m±ki i pozostałe jaja.
Dorzucić pokrojon± w kostkę czekoladę. Wymieszać. Za pomoc± 2 łyżek uformować ciasteczka i ułożyć je na wyłożonej papierem blasze piekarnikowej. Piec przez 15-20 minut w temp. 160 st. C.
Po upieczeniu wystudzić i ładnie zapakować.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Większo¶ć z nas spędza Boże Narodzenie bardzo tradycyjnie – we własnym...
M±kę przesiać, dodać cukier, sól i masło, zagnie¶ć. Dodać żółtka, wyrobić i odstawić ...
¦wietny dodatek do deserów;-)
Z ciasta drożdżowego;-)
M±kę przesiać na stolnicę, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Wysiekać z zimnym ...